Main menu

pilkington

A- A A+

Pilkington Insulight met Screenline® met thermisch verbeterde afstandhouders

De toegepaste TGI®-Spacer in Pilkington Insulight™ met ScreenLine® is een thermisch onderbroken afstandhouder die bestaat uit een combinatie van kunststof materiaal – met zeer lage warmtegeleiding – en edelstaal. De holle kunststof kern beperkt het warmteverlies aan de rand van het isolatieglas. Een rug van edelstaal garandeert een optimale gas- en dampdichtheid en zorgt voor een duurzame hechting aan de randafdichting. Hierdoor blijft de thermisch isolerende prestatie gedurende de hele levensduur van het isolatieglas behouden. De TGI®-Spacer heeft een UV-bestendige mat zwarte (RAL 9005) of lichtgrijze kunststof (RAL 7035) bovenzijde (overige kleuren zijn op aanvraag) en is te combineren met alle typen randafdichtingen (ook siliconen) en gasvullingen voor isolatieglas.
insulight
Door de zeer lage warmtegeleiding vermindert de TGI®-Spacer het warmteverlies aan de randen van het glas. Hierdoor wordt ook de koudestraling die door het glas naar binnenkomt beperkt en blijft het glas aan de binnenzijde bij de rand warmer dan bij standaard metalen afstandhouders. Dit leidt tot een hoger comfort en extra energiebesparing. Indien Pilkington Insulight™ met ScreenLine® met TGI®-Spacer wordt gecombineerd met hoogrendementsbeglazing, dan verbetert het de isolatiewaarde van het hele raam. Ten opzichte van een standaard metalen afstandhouder is een gemiddelde verbetering van de U-waarde van het raam (glas inclusief kozijn) van 0,1 tot 0,2 W/m²K te realiseren.

Omdat het glas aan de binnenzijde ter plaatse van de rand warmer blijft, vermindert het risico Boven: Pilkington Insulight™ met ScreenLine® met mat zwarte (RAL 9005) TGI®-Spacer Onder: Pilkington Insulight™ met ScreenLine® met lichtgrijze (RAL 7035) TGI®-Spacer op condensvorming aan de binnenzijde langs de rand van het glas aanzienlijk. Dit voorkomt onhygiënische situaties zoals schimmelvorming door langdurige vochtbelasting. 

tabel insulightDe representatieve Ψ-waarden zijn bepaald volgens IFT-richtlijn WA-17/1 "Thermisch verbeterde afstandhouders – Bepaling van de representatieve Ψ-waarde door meting". De daarmee berekende representatieve lineaire warmtedoorgangscoefficienten gelden voor typische kozijnprofielen en beglazingen voor het bepalen van de warmtedoorgangscoëfficiënt Uw van ramen. Deze zijn bepaald volgens de IFT-Richtlijn WA-08/2 "Thermisch verbeterde afstandhouders – Deel 1: Bepaling van de representatieve Psi-waarden voor raamkozijnprofielen" vastgelegde randvoorwaarden (kozijndetails, beglazing, glasinsteek, randhoogte, randafdichtingen, etc.).

Voordelen

Uitstekende zonwerende eigenschappen Bij ScreenLine® werkt uw zonwering perfect samen met de HR++ functie van het glas. Als u de zonwering sluit wordt de zon geweerd voordat deze de ruimte achter het glas kan verwarmen. Met de jaloezieën opengekanteld laat u de gewenste hoeveelheid warmte en licht binnen. De HR coating op de binnenruit zorgt er voor dat deze warmte binnen blijft.

Altijd schoon en onderhoudsvrij
De zonwering is beschermd door glas. Stof, vuil en vocht hebben geen invloed meer op uw zonwering. De zonwering wordt niet vies en u hoeft deze nooit meer schoon te maken.

Lange levensduur
Uw zonwering wordt beschermd door glas. Niets kan de zonwering nog beschadigen. Hierdoor geniet u nog langer van uw zonwering.

Gegarandeerde privacy
De zonwering textiel en plissé zijn alleen optrekbaar. De jaloezieën zijn zowel kantelbaar als optrekbaar. Hierdoor kunt u zelf de mate van privacy bepalen.

Ruimtebesparend
Doordat er geen zonwering meer achter het glas hangt, kunt u deze ruimte nu optimaal benutten.

Veilig
Niemand kan zich verwonden aan de zonwering. En de bediening is zo ontworpen dat kinderen er niet verstrikt in kunnen raken.

Producteigenschappen

  • Biedt hoge thermische prestaties zonder beperking van de levensduur van Pilkington Insulight™ met ScreenLine®.
  • Verkrijgbaar voor jaloezieën handbediend en gemotoriseerd.
  • Standaard leverbaar in 22 mm in zwart (RAL 9005) en lichtgrijs (RAL 7035).
  • Is te combineren met alle glassoorten en typen isolerende beglazing.
  • Is uitvoerbaar met alle reguliere gasvullingen en randafdichtingen.
  • 10 jaar garantie volgens standaard garantiebepalingen voor Pilkington Insulight™ met ScreenLine®.
  • Vele toepassingen en combinaties zijn mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Contact gegevens

Dynamoweg 27,
2627 CG Delft
T 015 285 08 64
F
(015) 261 40 72
E
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.